perjantai 26. elokuuta 2016

The umpteenth doily + pattern. Ties kuinka mones pöytäliina + ohje

Hello Everyone!

I had a short break of posting on my blog, but luckily my hands were not that lazy. This summer passed rapidly again, especially the summer in Finland was too short again. Never mind, we hope better for the next year! But I am not here chatting about the weather.
I made again a crochet doily - this time in white. I have many colors but I always turn back to the white color in so far the table clothes. I was wondering about what is the difference of having 10 or 100 crochet doilies? I guess 10 is love, 100 is addiction. No doubt I have a crochet addiction and long time ago I realized there are thousands of possibilities to crochet fantastic things not only doilies. But time to time I crochet a new doily for myself, however my doily storage drawer is pretty full already. My man would ask if do I need it, I would answer in his way: yes and no! I guess every addict knows what I mean.
Some says doilies are old fashioned and out-of-date, I say handmade with love and passion is always up to date, dear and amazing! 

Moi kaikille!

Minulla oli pikku tauko blogista, mutta käteni eivät ole olleet laiskat. Kesä meni Suomessa todella nopeasti, toivottavasti meille tulee vähän lämpimämpi kesä ensi vuonna. Mutta en halua jutella säästä, vaan käsityöstäni.
Virkkasin taas pöytäliinan - nyt valkoisen. Minulla on jo paljon erivärisiä pöytäliinoja, mutta aina teen valkoisen pöytäliinan uudelleen. Mietin mitä eroa on jos jollakin on 10 tai 100 virkattua pöytäliinaa? Arvaan että 10 tarkoittaa että tykkää liinoista, 100 tarkoittaa intohimoa liinoihin. Ei ole kysymys että olen himovirkkaaja. Huomasin jo kauan aikaa että on mahdollista virkata erilaisia juttua ei vain pöytäliinoja. Mutta ajoittain minulla on pakko virkata pöytäliina, vaikka minulla on jo paljon. Mieheni voi kysyä tarvitsenko niin paljon, voin vastata miten hän vastaa aina: kyllä ja ei! Arvaan että kaikki himovirkkaajat tietävät mitä tarkoitan.
Joku sanoo että virkattu pöytäliina ei ole moderni, ei ole kiva, minä sanon että rakkaudella tehty käsityö on aina muodikas, tärkeä ja ihana!
 
Yarn/Lanka: Pupetts/Eldorado 55 gr
Hook/virkkuukoukku: 1,5
Pattern/ohje: internet


Thank you for your visit!
Have a lovely day!
Zsu


2 kommenttia: